12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υποκλοπές: Ο Τζαβάρας έφερε… ανατροπή στη διαδικασία

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ανατροπή στη διαδικασία με την οποία διεξάγεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή για τις υποκλοπές.

Πριν από λίγο, προκλήθηκε αναστάτωση καθώς άνδρες της φρουράς συνόδευσαν στην έξοδο την εποπτεύουσα την ΕΥΠ εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, έπειτα από διαδικαστικό θέμα, το οποίο ήγειρε η αντιπολίτευση η επιτροπή οδηγήθηκε σε συμβιβαστική λύση χωρίζοντας τα προς ακρόαση πρόσωπα σε δύο ομάδες.

Έτσι σε πρώτο στάδιο άρχισε η ακρόαση των τριών πρώην διοικητών της ΕΥΠ και του Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ στις δύο το μεσημέρι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με την ακρόαση των υπολοίπων προσώπων, οι οποίοι είναι ακόμα εν ενεργεία. Σε αυτό το γκρούπ θα μπει και η κα Βλάχου.

Η αρχική πρόθεση της πλειοψηφίας ήταν να υπάρξει ταυτόχρονη ακρόαση ωστόσο η παρέμβαση του Κώστα Τζαβάρα ο οποίος έθεσε θέμα διαδικασίας και τάχθηκε επί της ουσίας με τη θέση της αντιπολίτευσης ήταν καταλυτική ώστε η διαδικασία να τροποποιηθεί.

«Φρούριο» η Βουλή

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή από νωρίς το πρωί θυμίζει φρούριο με δεκάδες άνδρες της φρουράς να έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του κτηρίου και να μην αφήνουν κανέναν δημοσιογράφο να πλησιάσει την αίθουσα της Γερουσίας.

Τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και στο εσωτερικό παραπέμπουν σε επίσκεψη αρχηγού κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προς ακρόαση πρόσωπα έφτασαν πολύ νωρίς στη Βουλή προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με βουλευτές ή με δημοσιογράφους, ενώ η είσοδός τους στο κτίριο δεν έγινε από την κεντρική είσοδο της Βουλής αλλά από το εντευκτήριο.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ