18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν υφίσταται φυσικά καμία πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στρασβούργο, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Εμμανουήλ Φράγκος, εξ ονόματος της ομάδας ECR.

– Κυρία Πρόεδρε, αναφορικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί στην Κολομβία της Ευρώπης, όχι γιατί παράγουμε καλό καφέ ή κακάο, αλλά γιατί η Greek mafia κάνει κουμάντο, φτάνοντας στο σημείο να δολοφονεί με Καλάσνικοφ στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να αναδείξουν αυτό το καθεστώς, στη χειρότερη περίπτωση δέχονται δολοφονικές επιθέσεις και στην καλύτερη περίπτωση φορολογικούς ελέγχους.

Δεν υφίσταται φυσικά καμία πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα συστημικά μέσα ελέγχονται από επιχειρηματίες που ευεργετούν και ευεργετούνται από την κυβέρνηση και συνήθως αυτοί όλως τυχαίως διοικούν και τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά, οι ανεξάρτητες αρχές που πρέπει να ελέγχουν αυτό το τοπίο μόνο ανεξάρτητες δεν είναι. Χαρακτηριστικά, το ΕΣΡ, ενώ είναι υπεύθυνο για την πολυφωνία στα μέσα, δεν κάνει το παραμικρό. Το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί και να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής η Ελληνική Λύση φαίνεται πως έχει μηδενική παρουσία στα κανάλια μεγάλης εμβέλειας ή αλλιώς στα κανάλια ταύτισης με την κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία στην άλλη πλευρά υπερπροβλήθηκε σε ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό της και φτάνει το 62% για τα έτη 2020 και 2021. Τέλος, και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παίζουν κομβικό ρόλο στην επιχείρηση της προπαγάνδας της κυβέρνησης, ψαλιδίζονται στις μαγειρεμένες έρευνές τους τα ποσοστά των κομμάτων που ενοχλούν. Είναι αστείο, λοιπόν, να μιλάμε για την ύπαρξη κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ