24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

 Μια «νεοφώτιστη» με καταρτισμένους δικηγόρους, εξέθεσε Λίγκα και Ομοσπονδία μαζί

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Έχουν ειπωθεί πολλά, για το πιο απαξιωμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ελληνική Β΄ Εθνική. Η οποία είναι η μοναδική δεύτερη κατηγορία ευρωπαϊκής χώρας η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Αυτό που συνέβη, με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώνει την ομάδα της Ζακύνθου, έναντι της Σούπερ Λιγκ 2 και να την τοποθετεί στο Πρωτάθλημα, ακυρώνοντας την προκήρυξη στο μέρος εκείνο το οποίο δεν περιλαμβάνει την ομάδα του νησιού, είναι μια νίκη όχι μόνο της Ζακύνθου, αλλά και μια υπόθεση που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο, την ανάγκη να υπάρξει δικαιοσύνη και ισοτιμία ανάμεσα σε όλες τις ομάδες, μικρές ή μεγάλες.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία εκθέτει σε όλο της το μεγαλείο την αυθαιρεσία της απόφασης της Σούπερ Λιγκ 2, να εξαιρέσει τη Ζάκυνθο από τη συμμετοχή της στην κατηγορία, συμμετοχή την οποία είχε αποφασίσει η υπερκείμενη αρχή, η ΕΠΟ μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πολύπειρος νομικός, πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ, είχε από την πρώτη στιγμή αντιληφθεί την «γκέλα» που είχε γίνει και είχε πει στους ανθρώπους της Ζακύνθου, ότι θα πρέπει να κυνηγήσουν την υπόθεση και να την κερδίσουν, επειδή είναι μια υπόθεση στην οποία έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης, εκπροσωπώντας τη Ζάκυνθο, μαζί με τους δικηγόρους Λάμπρο και Απόστολο Μπίρδα, στοιχειοθέτησαν με τρόπο απόλυτα κατανοητό τον λόγο για τον οποίο έπρεπε η Ζάκυνθος να είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία.

Το sovaro.gr ανέδειξε το θέμα, φέρνοντας στο «φως» την προσφυγή της Ζακύνθου, επειδή ήταν προφανές, ότι είχαμε να κάνουμε με ένα πρωτοφανές περιστατικό, να εξαιρεθεί ομάδα από επαγγελματική κατηγορία, άνευ ουσιαστικού λόγου.

Η δικαίωση της Ζακύνθου, 24 ώρες, μια μέρα, πριν από τη σέντρα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, φανερώνει ότι αν δεν υπάρξουν δομικές αλλαγές, αν δεν υπάρξουν όροι και χρονοδιαγράμματα, το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει κεφάλι.

Διότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επαγγελματικές λίγκες, φτάνοντας μια μέρα πριν ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα και να έρχεται το ανώτατο ποδοσφαιρικό δικαστήριο της χώρας, να κρίνει άκυρη μια προκήρυξη, την οποία έχει συντάξει η Λίγκα και έχει επικυρώσει η Ομοσπονδία.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ