12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η πυρκαγιά του Ανασχηματισμού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Οι υλοτόμοι στα θερινά Βασιλικά κτήματα καθάριζαν επί δύο μήνες» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.

Φανταστείτε τι άλλο κακό θα γινόταν εάν δεν είχε συμβεί και ο συγκεκριμένος καθαρισμός! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε την καταστροφή σε Εύβοια και Ηλεία στην κλιματική αλλαγή και στις mega-φωτιές, που ξεπέρασαν τις δυνατότητες του ανεπαρκούς – απ’ ό,τι φάνηκε – σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Πάντως, τα αμήχανα γελάκια του (αλήθεια, πού βρήκε την όρεξη;) και η αποφυγή της ερώτησης περί ανασχηματισμού, μάλλον φούντωσαν τα σχετικά σενάρια. Έκανε μια κίνηση τακτικής, επικοινωνιακή που μάλλον δείχνει να μην του βγαίνει ούτε αυτή.

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί συντάκτες που υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός στα αποκαΐδια της Βόρειας Εύβοιας είναι μονόδρομος για τον Πρωθυπουργό και τον τοποθετούν λίγο πριν την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ή λίγο μετά απ’ αυτήν. Μιλώντας για ανασχηματισμό, αναφερόμαστε σε κανονικό και πολυστελεχιακό ανασχηματισμό και όχι στον τυπικό που πραγματοποίησε λίγες ημέρες πριν.

Υ.Γ. Παλαιοί κοινοβουλευτικοί μας υπενθυμίζουν ότι είναι λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προγραμμάτισε άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση για τις δασικές εκτάσεις, κάτι που έδωσε την αφορμή σε οικοπεδοφάγους και άλλους πονηρούς του κέρδους να συμβάλλουν στο χάος!

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ