15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Πατριωτική Ένωση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της στις εκλογές 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η Νομική ομάδα της Πατριωτικής Ένωσης, μαζί με την ηγεσία του κόμματος, εξετάζει όλο το πλαίσιο ενεργειών στις οποίες θα προχωρήσει με σκοπό είτε την συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είτε την δικαίωσή του έναντι της αποφάσεως του Αρείου Πάγου. Αποφάσεως εσφαλμένης, που εξυπηρετεί προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες  και ήδη προκαλεί πλήθος αντιδράσεων από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής. Είναι σαφές ότι η Πατριωτική Ένωση θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την αντιπροσώπευση των πολιτών που εκφράζει στις εκλογές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου είναι εσφαλμένη όσον αφορά και στις δύο παραδοχές της.

Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος του κόμματος,  πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η επωνυμία του κόμματός μας όσο και του καταγγέλλοντος κόμματος έχει προσθήκες στον όρο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», ούτως ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση μεταξύ των δύο κομμάτων και μάλιστα ο περιγραφικός πυρήνας και η κεντρική ονομασία του άλλου κόμματος είναι το «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» και όχι το «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο συνοδευτικά του «ΕΛ.ΛΑ.Σ.». Και άλλα κόμματα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν χρησιμοποιούν και μάλιστα τον ίδιο περιγραφικό πυρήνα και κεντρική ονομασία όπως π.χ. Κ.Κ.Ε. και Κ.Κ.Ε. εσωτ. ή μ.-λ. Κ.Κ.Ε. και Κ.Κ.Ε. μ.-λ.

Όσον αφορά στο έμβλημα του δεκαεξάκτινου ήλιου της Βεργίνας δεν είναι κατά νόμον εθνικό ή θρησκευτικό σύμβολο όπως η σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας ή το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας ή ο σταυρός. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλα κόμματα (κόμμα Παπαθεμελή το 2009), ενώ και ο σταυρός αν και  θρησκευτικό σύμβολο χρησιμοποιείται ακόμα από άλλο κόμμα (ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη). Τα παραπάνω παραδείγματα εδώ και δεκαετίες δεν ενόχλησαν κανέναν, μόνο το δικό μας κόμμα τους ενόχλησε και συνεχίζει να τους ενοχλεί.

Η νομική ομάδα της Πατριωτικής Ενώσεως, που απαρτίζεται από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος και δικηγόρο Γιώργο Μπουλούκο, τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Πειραιώς και δικηγόρο Γιώργο Μιχαηλίδη, σε συνεργασία με τον έγκριτο συνταγματολόγο κ. Χάρη Τσιλιώτη, συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ