12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Κρήτης: Πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στη Γεωργία Μπιτάκου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, με 3.100 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Πέρασαν 200 και Βραβείο Φεστιβάλ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους το βιβλίο της Γεωργίας Μπιτάκου «Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής».

Ψυχή της διοργάνωσης η Ελένη Βλάσση μια γυναίκα απίστευτης δύναμης αξιοπρέπειας και Ψυχής, οι συνεργάτες της Χρήστος Σολωμός και Μαρία Ζιώγκα και ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζάννετος Κομηνέας.

Τη Γεωργία Μπιτάκου τη γνωρίσαμε από τις διοργανώσεις No Limits, που συμμετείχε ο αδερφός της, παγκόσμιος πρωταθλητής Muay Tai, Σταμάτης Μπιτάκος. Στη συνέχεια την είδαμε για δύο χρόνια να αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Σήμερα, ξεκίνησε μια σειρά ντοκιμαντέρ για σπουδαίες προσωπικότητες της Ελλάδος. Το πρώτο της, για τη Μαντώ Μαυρογένους, φαίνεται ότι ξεκίνησε δυνατά.

Η ίδια, για την μεγάλη αυτή επιτυχία, δήλωσε: «Το βραβείο καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης είναι μια τεράστια τιμή και υπόσχεση πως θα βρίσκω πάντα τον τρόπο να προβάλλω τη μόνη αλήθεια που έχει σημασία, ζει μέσα στον Πολιτισμό, την Τέχνη, την Παράδοσή μας και διαμορφώνεται αποκλειστικά από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία και την Ορθοδοξία! Αυτά ακριβώς είναι και τα συστατικά των ηρώων μας και γέννησαν την Αρχόντισσα, Καπετάνισσα και Πολεμίστρια Μαντώ Μαυρογένη! Αφιερωμένο το βραβείο στο Έθνος μας, που θα καταφέρει όπως πάντα να επιβιώσει και φροντίζει για αυτό η… Μάνα του Κυρίου μας! Τόσο απλά!».

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ