12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το Μητρώο της ΓΓΑ, ο… Λένιν και το «δίπολο» βορρά-νότου!  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Πώς γίνεται μια προσωπικότητα συντηρητικών πεποιθήσεων όπως ο Τάκης Μπαλτάκος να εμπνέεται από έναν επαναστάτη όπως ο Λένιν; Η απάντηση είναι το ποδόσφαιρο, στο οποίο δεν χωράει η πολιτική. Πώς μας ήρθε όλο αυτό τώρα θα πείτε. Ο Τάκης Μπαλτάκος το χρησιμοποίησε σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, στη Δίκη στο Open και επικαλέστηκε τον Λένιν και μια περίφημη φράση του, «κάνω ένα βήμα πίσω για να κάνω δυο βήματα μπροστά».

Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή, είναι αν και κατά πόσον, ο Τάκης Μπαλτάκος και η διοίκησή του, θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Κυβέρνηση και τον Αυγενάκη για το θέμα του Μητρώου, ένα θέμα που προκαλεί τριγμούς στο οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μια συντριπτική απόφαση, πρωτοφανή στα χρονικά, κήρυξε αναστολή των πρωταθλημάτων. Και το ερώτημα δεν είναι σαφώς τι θα πει ο Μπαλτάκος, αλλά τί θα πουν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Γιατί δεν είναι απόφαση του ενός ανδρός, αλλά απόφαση 17 μελών.

 

Οι υποχωρήσεις Αυγενάκη

Μια βδομάδα μετά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε πίσω και προχώρησε σε τρεις τροπολογίες με τις οποίες ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για να μπορέσουν όλα τα σωματεία να αγωνιστούν, φτάνει να κάνουν μια απλή αίτηση εγγραφής.

Εμπρός σε αυτή την εξέλιξη, ξαφνικά το σύνολο των ΕΠΣ, βρίσκεται εμπρός σε ένα διαχωριστικό δίλημμα. Ξεκινάμε τώρα που ο Αυγενάκης πέταξε τη μισή πετσέτα (την λευκή), ή περιμένουμε να πετάξει και την άλλη μισή; Και η ΕΠΟ, ανάμεσα σε μια διελκυστίνδα. Από τη μια ο Αυγενάκης και από την άλλη τα σωματεία που θέλουν να παίξουν μπάλα.

 

Η πρωτοβουλία από την Μακεδονία

Οι πρώτες θετικές σκέψεις για επανεκκίνηση, έρχονται από τον βορρά. Η ΕΠΣ Μακεδονίας, πήρε πρωτοβουλία και καλεί τις ΕΠΣ να συνυπογράψουν επιστολή της, με το οποίο η Εκτελεστική Επιτροπή της Δευτέρας, θα αποφασίσει την άρση της αναστολής. Μια άποψη, την οποία φαίνεται ότι υιοθετούν και άλλα στελέχη της ΕΠΟ αλλά και των ΕΠΣ. Νωρίτερα βέβαια ο Αυγενάκης, είχε προφτάσει να κάνει μια «επιθεσούλα» κατά της ΕΠΟ και των «απείθαρχων» ΕΠΣ. Λέτε κάτι να ήξερε ή να έβλεπε πίσω από την κουρτίνα; Τα γεγονότα, φανερώνουν ότι τελικά ήξερε και μάλιστα πάρα πολύ καλά.

 

Άλλη άποψη στο «στρατηγείο» του νότου

Ωστόσο τα πράγματα τις τελευταίες ώρες, αρχίζουν και παίρνουν άλλη τροπή. Ως γνωστόν, στη «δικέφαλη» ΕΠΟ, το ένα κεφάλι κοιτάζει τον βορρά και το άλλο τον νότο. Το sovaro.gr, διείσδυσε το «στρατηγείο» του νότου, για να μάθει αν όντως υπάρχει αντίρρηση, αλλά και το μέτρημα που γίνεται στις ΕΠΣ, βγαίνει κατά της έναρξης. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι  «σαφώς και το μέτρημα βγαίνει κατά». Αρχίσαμε να ρωτάμε πιο επίμονα, βλέποντας και τον Διακοφώτη από τα Δωδεκάννησα να απειλεί ότι θα ορίσει παιχνίδια στη γειτονική Τουρκία. Σε νέα επίμονη ερώτησή μας, αν φωνές σαν του Διακοφώτη, υπάρχουν πολλές και στις άλλες ΕΠΣ και αν εκφράζουν και τη διοίκηση της ΕΠΟ, πήραμε σαφή απάντηση: «Οι περισσότερες ΕΠΣ είναι αντίθετες. Η Ηλεία, η Λακωνία, άντε ακόμα μια ή δυο να θέλουν να ξεκινήσουμε. Όσο για το αν εκφράζει την ΕΠΟ, θα το δείτε σε λίγο με την ανακοίνωση του Ιάκωβου». Και πράγματι. Στο πεντάλεπτο μέσα, η ΕΠΟ είχε βγάλει ανακοίνωση κατά του Αυγενάκη και υπέρ του Διακοφώτη.

 

«Ας μετρηθούμε και μια φορά»

Άρα δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση για ξεκίνημα τη Δευτέρα, στην Εκτελεστική Επιτροπή, ρωτήσαμε ξανά επίμονα: «Όχι βέβαια, στις 2 Νοέμβρη θα πάμε σε Γενική Συνέλευση», ήταν η απάντηση. Και συνεχίσαμε να ρωτάμε επίμονα. Δηλαδή, η τάση που υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα να ξεκινήσουμε; Δεν θα εκφραστεί και μέσα στην Εκτελεστική Επιτροπή τη Δευτέρα; Δεν υπάρχουν τριάντα και ΕΠΣ, που θέλουν να παίξουμε;». «Θα εκφραστεί», ήταν η απάντηση που πήραμε. «Θα ακουστούν και οι δυο πλευρές και θα μπει το θέμα σε ψηφοφορία. Καιρός είναι μια φορά να μετρηθούμε, δεν νομίζετε;». 

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ