Sovaro.gr

Το εξώδικο Κούγια, η δικαίωση ντόμινο του Χαντιτάγκι και όσα έγιναν στο Διαιτητικό

«Ντόμινο» εξελίξεων είχαμε στη Σούπερ Λιγκ 2 καθώς μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου, θέση στην κατηγορία πήρε και η Καβάλα, του Ιρανοκαναδού μεγαλομετόχου της Άλεξ Χαντιτάγκι. Αυτό αποφάσισε σήμερα σε έκτακτο Δ.Σ. η Σούπερ Λιγκ 2, η οποία συμμορφώθηκε με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Παρά το γεγονός ότι στην πιάτσα είχε αρχίσει να κυκλοφορεί χθες σενάριο για διεξαγωγή της αγωνιστικής, το Δ.Σ. της Λίγκας, αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου, την αναβολή της αγωνιστικής, με τις ομάδες να μαθαίνουν από τα… ξενοδοχεία τα νέα.

Στην πραγματικότητα όμως, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή, έπαιξε ένα εξώδικο που εστάλη αργά το βράδυ της Παρασκευής από την ΠΑΕ Λάρισα, η οποία ζητούσε ακύρωση της προκήρυξης, νέο καταρτισμό ομίλων, καθώς η απόφαση είχε ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ζακύνθου, η οποία αποτελεί ισότιμο μέλος του συνεταιρισμού. Πρόκειται για ένα εξώδικο, το οποίο «χαιρέτισε» η ΠΑΕ Καβάλα.

Τρεις ώρες πριν τη σέντρα, αναβλήθηκε η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, με την αναβολή και την ακύρωση καταρτισμού και κλήρωσης. Όσο για το Διαιτητικό Δικαστήριο, η Λίγκα επικαλέστηκε το άρθρο 17 του ΚΑΠ το οποίο προβλέπει τιμωρίες από την Πειθαρχική Επιτροπή σε ομάδα που δεν έχει επαγγελματικά συμβόλαια. Ακριβώς αυτό επικαλέστηκε η νομική υπεράσπιση της Ζακύνθου, η οποία έκανε λόγο για «ομολογία» της διοργανώτριας ότι έχει παρανομήσει, καθώς δεν η δικαιοδοσία εφαρμογής αυτού του άρθρου δεν ανήκει στην ίδια, αλλά στα πειθαρχικά όργανα.

Μάλιστα ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ανέφερε ότι αν δεν είχε τροποποιηθεί ο Ποινικός Κώδικας, θα είχαμε τώρα υποπέσει σε αδίκημα.

Η Καβάλα, με επίσημη ανακοίνωσή της, συνεχάρη τη Ζάκυνθο και ενημέρωσε ότι προσφεύγει και αυτή στο Διαιτητικό για την υπόθεση με τα δελτία.

Η επόμενη εβδομάδα προμηνύεται και αυτή «καυτή»…

Exit mobile version