16.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σε δύο εβδομάδες η χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης του εμβολίου της Moderna

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε δύο εβδομάδες η χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης του εμβολίου της Mrodena.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την έγκριση του για το εμβόλιο της Moderna (Spikevax) προκειμένου να χορηγηθεί ως τρίτη δόση κατά της Covid-19 σε άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω. Το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα χορηγηθεί στην χώρα μας σε σχήμα μισής δόσης, δηλαδή 50 αντί 100 μικρογραμμάρια, ως τρίτη δόση.

Όταν το σύστημα προσαρμοστεί τότε οι πολίτες άνω των 50 ετών θα δύνανται να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) κοινοποιώντας τα συγκριτικά αποτελέσματα του ως προς την δοκιμή και των τριών εμβολίων σε αναμνηστική δόση, ανέφερε πως η αποτελεσματικότητά τους ως προς την πρόληψη των νοσηλειών από τη νόσο Covid-19, ήταν 93% για το Moderna, 88% για το Pfizer και 71% για το Johnson & Johnson.

Ήδη, από εχθές Παρασκευή (29/10) στην πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού, emvolio.gov.gr αναγράφεται δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο, το είδος του εμβολίου που χορηγείται, ώστε ο πολίτης να επιλέγει το εμβόλιο που επιθυμεί.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ