21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο «Τζακ», ο Φαν Σχιπ και το κασέ του Βαλβέρδε

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σιγή ιχθύος στην ΕΠΟ σχετικά με το θέμα του προπονητή της Εθνικής Ομάδας. Απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι το συμβόλαιο του Ολλανδού Τζόνι Βαν Σχιπ λήγει τον Δεκέμβριο, οπότε δεν υπάρχει λόγος και διάθεση για αποζημιώσεις. Αν και το κλίμα για τον Ολλανδό ήταν καλό (αλλά και να μην, ήταν δεν υπήρχε λόγος για αποζημιώσεις όπως προείπαμε), τα πράγματα άλλαξαν μετά τα τελευταία αποτελέσματα.

Τις τελευταίες μέρες, η πεποίθηση για αλλαγή προπονητή έχει ωριμάσει στην Ομοσπονδία, ανάμεσα στους συμβούλους. Το ερώτημα από δω και πέρα είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, με διάφορα ονόματα να παρελαύνουν από τα ΜΜΕ.

Στο θέμα, καθοριστικό ρόλο παίζει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο «Τζακ» όπως τον αποκαλεί η πιάτσα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, με τις «αυξημένες» εξουσίες και αρμοδιότητες. Όπως βέβαια και η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα κάνει τις εισηγήσεις της.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει, βρίσκεται και αυτό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο Πάρκο δεν βλέπουν με κακό «μάτι» την πρόσληψή του, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό «αγκάθι». Και είναι το κασέ του Βάσκου «εντρεναδόρ», το οποίο αγγίζει το τριπλάσιο εκείνου του Τζόνι Φαν Σχιπ.

Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του θέματος. Είναι το σημείο όπου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, τα οικονομικά της οποίας πριν από μερικούς μήνες είχαν πατώσει, να αποφασίσει αν θα βάλει βαθιά το χέρι στο ταμείο για να καλύψει ένα τέτοιο συμβόλαιο.

Κάποιοι σύμβουλοι, τόσο σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, αλλά και δημόσια, είναι υπέρ των Ελλήνων προπονητών, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της κρίσης και υπό το βάρος των περιστάσεων, καταλήγουμε συνήθως σε ξένο προπονητή. Το θέμα εν προκειμένω βέβαια είναι να αποκτηθεί καλός προπονητής κι όχι απλά ξένος. Ξένος να’ ναι δηλαδή, κι ό,τι να΄ναι!

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ