13.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Καμπόσος έφερε και πάλι τον Ηρακλή στο Άργος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο Ηρακλής γύρισε στην πατρίδα του! Η κατασκευή και τοποθέτηση του αγάλματος του Ηρακλή στην κεντρική πλατεία του Άργους (αντίγραφο από το υπάρχον στην Νάπολη δημιούργημα του Λύσιππου) προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων.

Η σκέψη του ευπατρίδη Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου ότι, μια σειρά από αγάλματα Ηρώων και καλλιτεχνών, Αργειακής καταγωγής, που διακρίθηκαν κατά την αρχαιότητα, θα προκαλούσε αύξηση του ενδιαφέροντος για την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και της επισκεψιμότητας από Έλληνες και ξένους, αποδεικνύεται σωστή. Για τον εντυπωσιακό αυτό σχεδιασμό, έγραψαν ήδη σε μεγάλες εφημερίδες και Ιστοσελίδες Αθηναίοι δημοσιογράφοι. Το ίδιο γίνεται και με Πελοποννησιακά ΜΜΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόσφατο παράδειγμα η συνέντευξη που δόθηκε μετά από αίτημα της Κορίνθιας δημοσιογράφου Τζένυ Σουκαρά, όπου ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών αναλύει το σκεπτικό αλλά και την ιστορική σύνδεση του Ήρωα Ηρακλή με το Άργος.

Ο Δήμαρχος κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, σημείωσε: «Πιστό αντίγραφο του αγάλματος του Ηρακλή που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος αρχαίος γλύπτης Λύσιππος, κοσμεί από σήμερα το κέντρο της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης! Θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια που μας έδωσαν, η σχολή Καλών τεχνών του ΕΜΠ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γιάννη Μελανίτη».

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ