18.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ζαγοράκης αυτό το διάστημα, ήταν Πρόεδρος «γλάστρα» – Σε έναν πόλεμο αποσύρεται πρώτα ο άμαχος πληθυσμός

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε έναν πόλεμο αποσύρεται πρώτα ο άμαχος πληθυσμός

«Έχουμε πόλεμο μην το γελάς μωρό μου», έλεγε ένα τραγούδι παλιό του Τζίμη Πανούση.

«Βόμβα» έσκασε στο Πάρκο Γουδή, με την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ. Μια παραίτηση όχι και τόσο ξαφνική όμως, αν τακτοποιήσουμε τα γεγονότα. Όσα έχουν συμβεί και όσα θα ακολουθήσουν. Διότι έρχεται «σύρραξη» μεταξύ ΕΠΟ-Κυβέρνησης, ΕΠΟ-Πολιτείας. Σύρραξη συμφερόντων στο ποδόσφαιρο, είτε για τα τηλεοπτικά, είτε για τη διαιτησία, είτε για την ολιστική η οποία έχει μείνει «ημιτελής» και τα λοιπά και τα λοιπά.

«Ο Ζαγοράκης αδειάζει τον Πρωθυπουργό», γράφουν κάποια προκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. «Ο Πρωθυπουργός αποσύρει τον Ζαγοράκη», εκτιμούν άλλοι. Αλήθεια τί σημασία έχει αυτό τώρα; Εξάλλου η πολιτική είναι να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο, ανάλογα με αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Η αλήθεια όμως είναι μια και είναι απλή. Το νερό δεν αρκεί να γεμίσει το ποτήρι. Και είναι αυτό που πληροφορούμεθα από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Προέδρου της ΕΠΟ. Των «εξ’ απορρήτων» συνεργατών του που λέμε.

«Ο Ζαγοράκης, μπήκε στο ποδόσφαιρο για να φέρει την ηρεμία, τη γαλήνη σε αυτό. Αυτό δεν συμβαίνει, άρα δεν έχει λόγο παρουσίας».

Η αλήθεια είναι μια: Ο Ζαγοράκης επιλέχθηκε και επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό να πλαισιωθεί από ένα συμβούλιο της επιλογής του. Ο Ζαγοράκης έλεγε «άσπρο» μέσα στην ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή ψήφιζε «μαύρο». Με άλλα λόγια, έπρεπε να πρεσβεύει και να μάχεται για κάτι το οποίο δεν πίστευε.

Από την πρώτη μέρα που έπεσε το όνομά του στο τραπέζι, δέχθηκε πόλεμο, δέχθηκε υπονόμευση. Αρχικά από το μπλοκ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δεν ήταν αρεστός. Εν συνεχεία από τον Ολυμπιακό. «Τί πάει να κάνει εκεί, αφού δεν θα του περνάει τίποτα». Μάλιστα οι «Σύμμαχοι» είχαν διαβλέψει απόσυρση του Ζαγοράκη πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αυτές και να πάει η ΕΠΟ σε διοικούσα. Διέβλεψαν την παγίδα και έβαλαν τον Νίκα υποψήφιο, για να μην μπορεί η άλλη πλευρά να «αποσύρει» τον Ζαγοράκη μετά.

Ο Ζαγοράκης αυτό το διάστημα, ήταν Πρόεδρος-«γλάστρα».

Επίκειται «πόλεμος» και ο Ζαγοράκης δεν είχε καμία διάθεση να συμμετάσχει σε αυτόν. Δεν μπήκε με σκοπό να οξύνει, αλλά να αμβλύνει. Από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό αυτό, η παρουσία του είναι περιττή. Σε έναν πόλεμο, ο άμαχος πληθυσμός αποσύρεται και προστατεύεται.

Αυτονόητο είναι!

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ