Sovaro.gr

Ο Δασικός φοράει κουστουμιά…

Αυτές τις τραγικές ώρες που ζει η χώρα και ενώ δίνεται μάχη ακόμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες άνοιξε και ο διάλογος για την πυρόσβεση. Πυρόσβεση εντός αστικού ιστού και πυρόσβεση δασών.
Και ενώ οι πυροσβέστες δεν έχουν καμία εναλλακτική για τα παπούτσια που θα φορούν κάνοντας τη δουλειά τους, οι συνδικαλιστές δασικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, με αγώνες χρόνων κατοχύρωσαν το δικαίωμά τους να φορούν στην εργασία τους prada loafers και να περνούν τον χρόνο τους στα γραφεία μακριά από το πεδίο.
Επίσης, κατοχύρωσαν το δικαίωμα να ζητούν προσλήψεις νέων συναδέλφων που θα κάνουν τη δουλειά, που οι ίδιοι φρόντισαν να μην προβλέπεται να κάνουν.
Η κοινωνία αναρωτιέται βέβαια αυτές τις δύσκολες ώρες τι είδους πυροσβέστες και δασικούς χρειαζόμαστε και η απάντηση είναι προφανής. Δεν χρειαζόμαστε δασικούς που φοράνε κουστούμι!
Αφού σοβαρευτούν οι ίδιοι τότε θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε όλοι από την κυβέρνηση να αλλάξει επιτέλους την τακτική με τις δασικές πυρκαγιές. Η πρόληψη είναι το παν! Όπως και η αναβάθμιση των Δασαρχείων! Όπως και η συμμετοχή μάχιμων δασολόγων, δασοπυροσβεστών, δασεργατών και δασοφυλάκων. Αλλά είπαμε. Πρώτα πρέπει να αφήσουν οι υπάρχοντες δασικοί τα… Κουστούμια!
Exit mobile version