23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι υποσχέσεις του Υπουργείου ώθησαν του Δικαστικούς Υπαλλήλους να αναστείλουν την αποχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν την αποχή που άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή με την οποία κατήγγειλαν τις τραγικές συνθήκες υγιεινής στον χώρο των δικαστηρίων,εξαιτίας της λήξης της σύμβασης καθαριότητας από τις 9 Ιουνίου.

Η απόφαση αναστολής της αποχής του Συλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΣΔΥΑ) οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι πάνω στο θέμα, απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών χθες επιβεβαίωσαν οτι φεύγει απο την αναμονή η λύση αυτού του προβλήματος που οφείλεται στην έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας στα καταστήματα και τα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΥΑ για την Εισαγγελία Αθηνών και τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών είχαν προσφερθεί πρόχειρες υπηρεσίες προσωρινά απο τις προηγούμενες μέρες.

«Στόχος ήταν η ανάδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε με την έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας και η άσκηση πίεσης για εξεύρεση λύσης, στόχος ο οποίος με τη δυναμική μας αντίδραση, αλλά και σε συνεργασία και με άλλους φορείς φαίνεται ότι επιτυγχάνεται και οι συνθήκες στα Καταστήματα που δόθηκε προσωρινή λύση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον ανθυγιεινές και επικίνδυνες» επισημαίνει ο Σύλλογος.
Στη συνέχεια τονίζει οτι η αναστολή «δεν σημαίνει εφησυχασμό. Θα παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν και σε περίπτωση που αυτές δεν υλοποιηθούν θα επανέλθουμε πιο δυναμικά διεκδικώντας το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε σε ένα ασφαλές για εμάς, τους δικαστές, τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες περιβάλλον».
Ακόμα,αναφέρει οτι στα Περιφερειακά Ειρηνοδικεία στα οποία δεν έχει δωθεί κάποια λύση η αποχή συνεχίζεται κανονικά απο τους δικαστικούς υπαλλήλους. «Απαιτούμε από την Πολιτεία (Υπουργείο Δικαιοσύνης), ως μόνη αρμόδια να εξασφαλίσει ΑΜΕΣΑ τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επανέλθουν και σ’ αυτές οι συνάδελφοι σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας» συμπεραίνει.
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ