14.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και στα  περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας είναι φίσκα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΙΣΚΑ ΟΙ ΜΕΘ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΛΕΥΡΗ.

     Οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και στα  περιφερειακά νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας είναι φίσκα. Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός.

Χθες υπήρξε μία διένεξη του Κο Τσίπρα με τον Κο Πλεύρη. Είπαν τη μισή αλήθεια.

Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  λειτουργεί μεθ κορωνοιου 30 κλινών που είναι γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι  ασθενείς σήμερα είναι στα χειρουργεία, χωρίς να έχουν συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Από την επίμαχη ΜΕΘ 18 κλινών για την οποία έγινε λόγος που είναι από  δωρεά  λειτουργούν οι 9 κλίνες ΜΕΘ  για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά  με μόνο  τέσσερεις γιατρούς.  Δύο εντατικολόγους εκ των οποίων ο ένας με μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο και δύο γιατρούς εκ των οποίων επίσης ο ένας από μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο χωρίς ειδίκευση σε ΜΕΘ (χειρουργός και αναισθησιολόγος).

Για να ανοίξουν οι υπόλοιπες 9 κλίνες ΜΕΘ χρειάζονται γιατροί εντατικολόγοι, τουλάχιστον 5 και νοσηλευτές που δεν υπάρχουν. Γι αυτό λένε ότι θα μετακινήσουν άμεσα γιατρούς από Αθήνα για να ανοίξουν τις υπόλοιπες 9 κλίνες ΜΕΘ  που είναι κλειστές.

Ως εκ τούτων, ούτε αυτό που είπε ο κος  Τσίπρας  ισχύει, ότι δεν λειτουργούν οι 18 κλίνες, ούτε αυτό που είπε ο κος  Πλεύρης ότι λειτουργούν οι 18 κλίνες.  Μόνο οι 9 λειτουργούν με λειψό προσωπικό.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ λειτουργούν 100 κλίνες ΜΕΘ αυτή τη στιγμή όλες γεμάτες.  Υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Πάνω από 70% των ασθενών καταλήγουν εκτός ΜΕΘ. Κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς. Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις ΜΕΘ.

Τον περασμένο χειμώνα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού  και τώρα 100. Λόγω αναστολών εργασίας χωρίς να έχουν αναπληρωθεί.

Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ γεμάτη και δύο διασωληνωμένοι σε θαλάμους.

Η ΜΕΘ 30 κλινών του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ γεμάτη  και  4 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής.

Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ η ΜΕΘ  15 κλινών γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ η ΜΕΘ 25 κλινών γεμάτη και 5 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ λειτουργούν 34 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού, όλες γεμάτες( ΣΕΡΡΕΣ 9, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 8, ΚΑΤΕΡΙΝΗ 5, ΒΕΡΟΙΑ 7, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 5). Μάλιστα στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ένας διασωληνωμένος ασθενής είναι εκτός ΜΕΘ.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γεμάτες οι 11 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού (ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ 6, ΚΟΖΑΝΗ 5).  Στον ΠΟΛΕΜΟ επιστρατεύεις τους πάντες. Δεν μπορεί να αφήνεις 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή και να κινδυνεύουν  ασθενείς. Με δύο rapid test  την εβδομάδα επιστρέφουν με ασφάλεια στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού  πολέμου. Συνέβη με 800 συναδέλφους  που απαλλάχθηκαν  του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές.

    Μιχ.  Γιαννάκος  Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ