14.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι κατασχέσεις μισθών-ακινήτων μέσω της ΑΑΔΕ για ληξιπρόθεσμα χρέη στους δήμους!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το νέο σχέδιο για τις κατασχέσεις των μισθών και ακινήτων, που αγγίζουν το ποσό των 3 δισ. ευρώ και άνω, παρουσίασε ο Θ. Σκυλάκης. Πρόκειται για ένα σχέδιο μεταφοράς στην ΑΑΔΕ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δήμους με απειλή των κυρώσεων που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπως κατασχέσεις σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο οι ΟΤΑ θα αποκτήσουν σημαντικά έσοδα και θα κλείσει μια χρόνια οικονομική τους αδυναμία. Με την μεταφορά των στοιχείων των οφειλετών η ΑΑΔΕ θα πιέσει τους οφειλέτες με ότι αυτό συνεπάγεται πχ. χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται, περιλαμβάνουν κατασχέσεις ως εξής:

  • Τραπεζικοί λογαριασμοί καταθέσεων με εξαίρεση έναν μόνο λογαριασμό όπου θα ισχύει ακατάσχετο όριο μέχρι 1.250 ευρώ.
  • Μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ, αποζημιώσεις, έσοδα από ενοίκια κ.α.
  • Ακινήτα, ακόμα και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία, καθώς και αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής σε περίπτωση που η οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις κατασχέσεις, όσοι  οφείλουν στο Δημόσιο ποσά άνω των 100.000 ευρώ και έχουν καθυστερήσει να τα εξοφλήσουν για περισσότερους από 4 μήνες, διατρέχουν τον κίνδυνο να διωχθούν ποινικά και να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης ή και κάθειρξης που μπορεί να υπερβούν τα 3 χρόνια.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ