16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκινά στις 27/10 στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Siemens

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ξεκινά στις 27/10 στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Siemens.

Στην τελική ευθεία φτάνει η δίκη της πολύκρωτης υπόθεσης Siemens, καθώς στις 27 Οκτωβρίου δικάζονται στο Α’ Πενταμελές εφετείο κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό οι  22 κατηγορούμενοι.  Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι 22 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινές κάθειρξης μέχρι και 15 έτη, ενώ μόλις στους 7 αναγνωρίστηκαν ελάφρυντικά! Βέβαια, τα 15 έτη κάθειριξης είναι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας και συνεπώς θα μπορούσε να τους επιβληθεί.

Η ανώτερη ποινή των 15 ετών επιβλήθηκε στον τότε επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα  Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη και Έντουρτ Πιρέρ (υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας) και τον πρώην αντιπρόεδρο του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη. Από τους 22 κατηγορούμενους μόνο ο Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης καθώς και η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα οδηγήθηκαν τελικώς στη φυλακή διότι το δικαστήριο δεν τους έδωσε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Δεν πρέπει να παραληφθεί πως κατά την δικαστική έρευνα αυτής της υπόθεσης η οποία διήρκησε μόλις 14 χρόνια   δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για πολιτικούς ενώ η δίκη διήρκησε πάνω από τρία χρόνια φθάνοντας στο σήμερα

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ