11.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού 2021

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Όπως κάθε 10 χρόνια έτσι και φέτος η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), θα διεξάγει την απογραφή του πληθυσμού-κατοικιών μέσω των εντεταλμένων 60.000 απογραφέων της, κατά το διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Φέτος για πρώτη φορά θα γίνει ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr μέσω του συστήματος αυτοαπογραφής.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οι απογραφείς θα εναποθέσουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα έναν κλειστό φάκελο, που θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, ο οποίος θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένα κατοικία. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα εισέλθει στην ψηφιακή πύλη και χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό αλλά και τους κωδικούς taxis net θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση όπου ο πολίτης δεν μπορέσει να αυτοαπογραφεί τότε από τις 27 Νοεμβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, ο απογραφέας θα τον επισκεφτεί προκειμένου να τον απογράψει με την μέθοδο «πόρτα-πόρτα». Επισημαίνεται, πως η αυτοαπογραφή συντελείται για πρώτη φορά λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ