12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καταδίκη Γρηγόρη Ψαριανού για τα προσβλητικά και ψευδή σχόλια κατά της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλίας Χρηστίδου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καταδικαστική είναι απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  για τον σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πικραμένου,Γρηγόρη Ψαριανού,λόγω των «ψευδών και προσβλητικών σχολίων» στο Facebook που έκανε για την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου. Τις αναρτήσεις αυτές έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό με σκοπό να παρουσιάσει την Ραλλία Χρηστίδου ως « πρόσωπο στερούμενων βασικών πολιτικών γνώσεων » όπως υπογραμμίζεται στην υπ΄αριθμόν 8482/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μία από αυτές ήταν φωτογραφία που παρουσίαζε την Ραλλία Χρηστίδου στη Βουλή με

« μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ ».Η συγκεκριμμένη φωτογραφία αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόν φωτομοντάζ ,που  αρχικά είχε αναρτήσει ο  δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης  του τηλεοπτικού σταθμού Ρόδου ΤV Kosmos  Κλεάνθης Λοϊζος στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Την επόμενη μέρα η Ραλλία Χρηστίδου έστειλε εξώδικο στο δημοσιογράφο ο οποίος στη συνέχεια κατέβασε την φωτογραφία γράφωντας και διορθωτικό κείμενο.Παρόλα αυτά ο Γρηγόρης Ψαριανός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την φωτογραφία φωτομοντάζ ενώ γνώριζε ότι ήταν παραποιημένη.

Την επόμενη μέρα απέσυρε την φωτογραφία φωτομοντάζ όμως δεν προέβει σε ανάρτηση κανενός διορθωτικού κειμένου συνεχίζοντας τα σχόλια  κατά της Χρηστίδου.

Τελικώς με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο Ψαριανός υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 4.000 ευρώ ως αποζημείωση και άλλα 400 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ