11.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η σημερινή απόφαση του CAS για την υπόθεση της Λευκίμμης,δεν είναι αρνητική για την ομάδα της Κέρκυρας αλλά και την Κοζάνη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Παραδόξως για εμάς τους κοινούς «θνητούς», οι οποίοι δεν έχουμε την εξοικείωση με τα νομικά, η σημερινή απόφαση του CAS για την υπόθεση της Λευκίμμης, είναι αρνητική για την ομάδα της Κέρκυρας αλλά και την Κοζάνη.

 

Η απόφαση ωστόσο, νομικά, επιδέχεται άλλη ερμηνεία. Όταν το CAS λέει ότι κρίνεται «απαράδεκτο» το αίτημα για εφαρμογή του άρθρου 20, του ΚΑΠ, ουσιαστικά αυτό, δηλώνει αναρμόδιο. Με άλλα λόγια το CAS λέει ότι κακώς τιμωρήθηκε η Λευκίμμη. Έχοντας προ ημερών δεσμεύσει την ΕΠΟ να μην προχωρήσει στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, ουσιαστικά, «διατάσσει» αυτό να γίνει τώρα με τα νέα δεδομένα. Οπότε κακώς πανηγυρίζει ο Μακεδονικός, δεδομένου ότι η ΕΠΟ πρέπει να επικυρώσει τη βαθμολογία, αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια την Κοζάνη.

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ καλείται αυτή τη στιγμή να αλλάξει τον βαθμολογικό πίνακα του δευτέρου ομίλου. Άρα και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με τα μπαράζ ανόδου, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί.

Πάντα με βάση νομικούς κύκλους, η απόφαση του CAS είναι ολόσωστη και πλέον μόνος δρόμος είναι η επανάληψη των αγώνων μπαράζ. Επειδή δε, καθίσταται αδύνατη εκ πρώτης όψεως η επανάληψη αγώνων μπαράζ και επειδή η ΕΠΟ βρίσκεται εμπρός σε αδιέξοδο, είναι άγνωστη η συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sovaro.gr, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, εξετάζει ο ίδιος, με τις νομικές γνώσεις που έχει να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Και πάντα με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχει δεχθεί γνωμοδοτήσεις να στείλει την υπόθεση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία και θα αποφασίσει τον προβιβασμό και των εφτά πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής. Απόφαση την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, υπό το βάρος του κινδύνου να κηρυχθεί έκπτωτη για κακή εφαρμογή της προκήρυξης.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ