20.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η επικουρική ασφάλιση και η αλήθεια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τι σημαίνει ο Ατομικός «κουμπαράς» της επικουρικής ασφάλισης, που πέρασε ως νομοθέτημα την περασμένη Πέμπτη με σφραγίδα Χατζηδάκη και μετά από ονομαστική ψηφοφορία;

Ο βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα νέο δημόσιο φορέα, ένα δημόσιο ταμείο που θα εγγυάται τις εισφορές, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, δεν επιθυμεί στο μέλλον να χαθούν χρήματα. «Ερχόμαστε να συνθέσουμε. Είναι ψέμα ότι ιδιωτικοποιούμε. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση μεταγγίζει στοιχεία και άλλων πολιτικών», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος επικαλούμενος την Σουηδία, την Ολλανδία, την Δανία,  χώρες που έχουν ακολουθήσει πρακτικές, τις οποίες εισηγείται το επιτελείο του Υπουργείου Εργασίας (εφαρμογές της σοσιαλδημοκρατίας της Βορείου Ευρώπης).

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χορηγός συνολικά της αδράνειας και η Αριστερά έχει οδηγήσει τις όποιες προσπάθειες ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εδώ και πολλά χρόνια στην μη υλοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ