15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΟ, Ελλάδα, η ποδοσφαιρική…Wonderland!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η Wonderland του ελληνικού ποδοσφαίρου-Πρωταθλητής με 66 και δευτεραθλητής με 67. Αυτό που ίσως συμβεί στον δεύτερο όμιλος της Γ΄ Εθνικής. Μόνο ως Γη των Θαυμάτων θα μπορεί να χαρακτηριστεί η ΕΠΟ αν τελικά το δούμε και στην πράξη. Διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες αυτά που υποστηρίζει ο Μακεδονικός, ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο βαθμολογικός πίνακας στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και ότι αυτό οφείλεται σε νομικό σφάλμα.

Αναζητήσαμε να βρούμε το νομικό σφάλμα, ή τα νομικά σφάλματα και είναι γεγονός ότι βρήκαμε ορισμένα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι εφόσον η υπόθεση κρίθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων, νόμιμα η ΕΠΟ προχώρησε στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα και ξεκίνησε τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ. Ακούμε επίσης ότι έπρεπε να έχει προσβληθεί η απόφαση της ΕΠΟ για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Ότι το CAS, ως αναρμόδιο, δεν καθορίζει τον βαθμολογικό πίνακα. Ότι μετά την επικύρωση δεν μπορεί να ανατραπεί ο βαθμολογικός πίνακας. Υπάρχει όμως και ο ισχυρός αντίλογος. Το κυρίαρχο ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να προσβληθεί η επικύρωση από την Κοζάνη και τον Μακεδονικό. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού, απορρίφθηκε η προσφυγή του Πιερικού, επειδή σύμφωνα με διάταξη του άρθρου 20 του ΚΑΠ, οι ενστάσεις του άρθρου 23, εκδικάζονται μόνο στις πειθαρχικές επιτροπές ή στην Επιτροπή Εφέσεων. Επομένως δεν είχε νόημα η οποιαδήποτε προσφυγή.

Από εκεί και πέρα, στο ερώτημα αν μπορεί να αποσυρθεί επικύρωση βαθμολογικού πίνακα, το άρθρο 20 του ΚΑΠ, ζητάει ρητή εντολή από το CAS. Γι’ αυτό και στην ΕΠΟ αυτή τη στιγμή, έχουν ζητήσει τα επίσημα κείμενα των αποφάσεων του CAS, τα οποία θα μεταφραστούν και θα δοθούν στη νομική υπηρεσία προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, αναφέρει:

«The Hellenic Football Federation shall refrain from any actions with respect to the confirmation of the final rankings of group 2 of the Greek football division C…».

Το διατακτικό αυτό του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων του CAS, έρχεται αφότου έχει γίνει η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα. Και πλέον, είναι με ποιον τρόπο θα αποδοθεί αυτό το shall refrain, το οποίο ερμηνεύεται ως «θα αποχωρήσει ή θα απέχει» και κατά πόσον θα κριθεί ως «ρητή αναφορά» του CAS, το οποίο και επαναλαμβάνουμε, είναι αναρμόδιο να καθορίζει βαθμολογικούς πίνακες και το μόνο που έκανε ήταν να δικάσει την προσφυγή για το επίμαχο παιχνίδι μεταξύ Λευκίμμης-Μακεδονικού.

Πλέον, η ΕΠΟ έχει τον λόγο, η οποία έχει να αντιμετωπίσει και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντικανονική τη συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στη Γ΄ Εθνική. Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή ο Αγροτικός Αστέρας και ο Μακεδονικός, αντικατασταθούν από τον Πανδραμαϊκό και την Κοζάνη, αλλά και με δεδομένο ότι η ΕΠΟ όρισε τη Γενική Συνέλευση για τον Σεπτέμβριο αντί για νωρίτερα (οπότε κάηκε το σενάριο να ανέβουν και οι εφτά), μόνη λύση θα ήταν να ξαναπαίξουν τα μπαράζ, αντικαθιστώντας τις δυο από τις εφτά ομάδες. Και να ξαναπαίξουν σύντομα και με τα περσινά ρόστερ, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί πρόπερσι με τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Είπαμε, ποδόσφαιρο, η ελληνική «γη των θαυμάτων»…

 

Στο ακόλουθο βίντεο, το φινάλε του ματς Λευκίμμης-Μακεδονικού 1-0, το οποίο προκάλεσε ένα νομικό χάος πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα. Παίκτες και θεατές της Λευκίμμης πανηγυρίζουν, χωρίς να μπορούν να διανοηθούν ότι η νίκη τους θα χρειαστεί να φτάσει μέχρι τη Λωζάννη για να κριθεί νόμιμη. Ο Μακεδονικός κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είχε αποβληθεί ποτέ πριν, ούτε είχε τιμωρηθεί ποτέ απο την Πειθαρχική Επιτροπή. Ωστόσο η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε τη συμμετοχή αντικανονική. Απόφαση η οποία καταρρίφθηκε από το CAS προχθές.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ