24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπησης της ALCO – Σημαντικά ερωτήματα εποχής (βίντεο)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ OPEN

Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας και ανησυχία για την οικονομία, είναι τα κύρια ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής βοήθειας, το 64% απαντά θετικά, ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, το 62% των πολιτών εκφράζει σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και θα στείλει στρατιωτική βοήθεια.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα και τις ανατιμήσεις. «Βαρύ» χειμώνα προβλέπει το 68%, που εκτιμά ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα, με το 13% να λέει ότι «δεν θα μπορέσει». Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, το 43% θεωρεί ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν.

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμά της, καταγράφοντας ποσοστό 35%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 24,9%.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ:

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ