23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτά είναι τα ταχύτερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η ταχύτητα της επέμβασης είναι εκείνη που κρίνει τις περισσότερες φορές και την αποτελεσματικότητάς της, αναδεικνύοντας τα ισχυρότερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας σε ένα πολύτιμο «όπλο» στην καθημερινή μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα.

Η ταχύτητα δεν αποτελεί τον καλύτερο… σύμβουλο, όταν κινούμαστε στην άσφαλτο, αυτό βέβαια δεν ισχύει και για τα περιπολικά οχήματα, η ικανότητα των οποίων να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά είναι εκείνη που κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα ισχυρότερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας διαδραματίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο στην προσπάθεια της τήρησης του Νόμου και της Τάξης, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που τους δίνουν οι πληθωρικές τεχνικές προδιαγραφές τους.

BUY NOW

  • ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PREMIUM ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ;

  • ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ

  • Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα κορυφαία περιπολικά που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους σήμερα, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και πιο δύσκολη τη ζωή εκείνων που επιχειρούν να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο το γράμμα του Νόμου.

Τα περιπολικά της BOAK

Τρία από τα ικανότερα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκουν στο δυναμικό της μονάδας που είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση του Βορείου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Πρόκειται για την πετρελαιοκίνητη BMW 535d των 272 ίππων αλλά και δύο ακόμα πετρελαιοκίνητες Mercedes-Benz E-Class. H πρώτη, με την κωδική ονομασία E 280 CDI, εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 177 ίππων, ενώ η δεύτερη φέρει ένα οκτακύλινδρο σύνολο απόδοσης 314 ίππων.

Στη διάθεση της Διεύθυνσης Τροχαίας του ΒΟΑΚ βρίσκονται κι άλλα υψηλών επιδόσεων τετράτροχα, τα οποία ωστόσο δεν φέρουν τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Mazda CX-7

Οι 260 ίπποι ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,3 λίτρων αποτελεί τo συγκριτικό πλεονέκτημα του Mazda CX-7, το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα ικανότερα SUV τα οποία διαθέτει στην γκάμα της.

To Mazda CX-7 θα το συναντήσετε στους δρόμους με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και χωρίς διακριτικά, ως συνοδευτικό όχημα, αξιοποιώντας όχι μόνον την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,2 λίτρων αλλά και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Mazda 3

To CX-7 δεν αποτελεί το μοναδικό Mazda που «υπηρετεί» τη δεδομένη χρονική περίοδο στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πρόσφατα στις δυνάμεις της εντάχθηκε και το νέο Mazda 3, εξοπλισμένο με τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης τεχνολογία Skyactive X.

To τετρακύλινδρο σύνολο αποδίδει 180 ίππους και 220 Nm ροπής, χαρίζοντας αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες στο μικρομεσαίων διαστάσεων ιαπωνικό hatchback.

Στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχουν ενταχθεί 32 Mazda 3, εκ των οποίων τα 26 διαθέτουν υπηρεσιακό χρωματισμό.

Mazda 6

Η τρίτη πρόταση της Mazda που εντάσσεται στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μια κλασική μπερλίνα. Ο λόγος για το νέο Mazda 6, το οποίο στην έκδοση diesel των 2,2 λίτρων και απόδοση 184 ίππων, διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Με όπλο τους την αποδοτικότητα του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα, έχουν αναλάβει από τον Μάρτιο του 2020 την επιτήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη.

Volkswagen ID.4

Μια ξεχωριστή προσθήκη στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.4, το οποίο ταξίδεψε έως την Αστυπάλαια στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 204 ίππων, το ηλεκτροκίνητο crossover της Volkswagen έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 522 χιλιόμετρα.

Nissan Navara

Το Nissan Navara μπορεί να μην διακρίνεται για τις επιδόσεις του, ωστόσο, ξεχωρίζει ανάμεσα στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς συνδυάζει τους 163 ίππους του κινητήρα diesel των 2,2 λίτρων με τις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και την αποδεδειγμένη αντοχή στον χρόνο.

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της 53 Nissan Navara, τα οποία μάλιστα τροποποιήθηκαν αναλόγως ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της νέας αποστολής τους.

carandmotor.gr

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ