12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αττική: Μια δημοσκόπηση που δείχνει ποιοι θα μπουν στην επόμενη βουλή και ποιοι θα μείνουν έξω

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στις πρώτες θέσεις των εκλογικών περιφερειών στη πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας καταγράφεται ως εξής:

A’ Αθήνας

Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Πιερρακάκη, ανακατεύει την «τράπουλα».

Πάντως, ήδη, σύμφωνα με μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, η πρωτιά «παίζεται» ανάμεσα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη (είχαν αρχίσει να τον «μετρούν» καθώς θεωρείτο βέβαιη η κάθοδός του).

Πίσω από το υπουργικό δίδυμο των «ψηλών», η δημοσκοπική μάχη είναι επίσης σφοδρή. , Αγγ. Συρίγος και Βασίλης Κικίλιας κόβουν το νήμα για την 3η και 4η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια αναμένεται ότι οι έδρες θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μία, εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν με τη νέα απογραφή του πληθυσμού, όπως δεσμεύεται η Κυβέρνηση. Με δημοκοπικά ποσοστά γύρω στο 31,% η ΝΔ αναμένεται ότι θα καταλάβει 4 έδρες. Η Φωτεινή Πιπιλή, Θάνος Πλέυρης και Νικήτας Κακλαμάνης θα κάνουν τεράστια προσπάθεια να πιάσουν την 5η θέση και θα είναι μέσα ένας από τους τρεις αν η ΝΔ πιάσει το 33,5%.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγείται ο Άδωνης. Γεωργιάδης , με δεύτερη την Νίκη Κεραμέως και τρίτον με μεγάλη διαφορά από τους 2 πρώτους ο Κ. Χατζηδάκης. Ο Δημήτρης Καιρίδης ακουμπάει την 4η θέση, όσες είναι και οι έδρες που θα βγουν. Από εκεί και κάτω έρχεται το τίποτα.

Στον Νότιο Τομέα προηγείται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με σημαντική διαφορά, από τη δεύτερη θέση που την καταλαμβάνει ο Θεοδωρικάκο, που παρά το γεγονός ότι το πολιτικό του γραφείο βρίσκεται σε κατάσταση “Διάλυσης”, τον σώνει η καθημερινή τηλεοπτική εμφάνιση που το εκμεταλλεύεται .

Για την τρίτη θέση,  «παλεύουν» η Σοφία Βούλτεψη και ο Διονύσης Χατζηδάκης, με την μικρή διαφορά να καταγράφεται υπέρ της πρώτης.

Από κει και πέρα, «γίνεται της ρώσικης ρουλέτας», όπως εκτιμούν οι δημοσκόποι. Με όλους του υπόλοιπους εκλεγμένους βουλευτές να αποτελούν μια « ομάδα του τρόμου», καθώς η μεταξύ τους διαφορά κυμαίνεται ανάμεσα από 0,3 έως 0,5%. Στην συγκεκριμένη κατηγορία καταγράφεται και ο δεύτερος επιλαχών του 2019 και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, εξαιτίας και της πετυχημένης του παρουσίας στα ΜΜΕ. Οι 2 εκλεγμένοι Βουλευτές Σπανάκης και Καλιάννος θεωρείται βέβαιο ότι θα μείνουν εκτός Βουλής. Οι έδρες που θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία θα είναι 5.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά έχει σήμερα ο Χρυσοχοΐδης και ακολουθεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης. Για την τρίτη θέση φαίνεται πως μέχρι την τελευταία στιγμή, θα «κονταροχτυπηθούν» οι Γ. Λοβέρδος και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα, η οποία «κατεβαίνει» για πρώτη φορά και, ήδη, καταγράφει «δυνατό πλασάρισμα» αφού πρωοθείται από το Μαξίμου. Όλοι οι άλλοι δεν έχουν καμία τύχη και το ξέρουν.

Στην Α Πειραιώς «απόλυτος κυρίαρχος» φαίνεται πως παραμένει ο σημερινός Υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου να αυξάνει την επιρροή της, εκμεταλλευόμενη και τη δημοσιότητα που της εξασφαλίζει και η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και η στήριξη του Ομίλου Μαρινάκη και των ΜΜΕ που ελέγχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι πληροφορίες δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη περιφέρεια να χάσει μια έδρα, στην περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν με την απογραφή του 2021. (Το 2019 η ΝΔ είχε 5 και ο ΣΥΡΙΖΑ 1).

Στη Β Πειραιώς την πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί ο Δ. Μαρκόπουλος, ο οποίος φέρεται «σίγουρα πρώτος», με τους υπόλοιπους να περιμένουν και την ανακατανομή των εδρών, με τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια να εμφανίζεται από τις ωφελημένες, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιον ότι η ενδεχόμενη επιπλέον έδρα θα κατευθυνθεί προς τη ΝΔ.

Ανατολική και Δυτική Αττική

Στις δύο αυτές εκλογικές περιφέρειες η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να διατηρεί την πρωτιά που πήρε από την Γ. Μαρτίνου, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα το 2019., Ο Στ. Πέτσας, Αναπληρωτή στο ίδιο Υπουργείο, κάνει χαμηλές πτήσεις  γύρω από την διεκδίκηση  της τρίτης θέσης ενώ ο Β. Οικονόμου ειναι κοντά στην τέταρτη θέση και η Ζαχαράκη θα δώσει τεράστια μάχη για να μην υποστεί εκλογική πανωλεθρία.

Στη Β Δυτικής Αττικής για την πρώτη θέση, συναγωνίζονται οι Θ. Μπούρας και Γ. Κώστηρας, ενώ στην τρίτη θέση φέρεται ο δεύτερος του 2019 Ευ. Λιάκος.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ