12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αν αρρωστήσεις… πας! – Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Μποναμάδες» και pass πάνε και έρχονται αυτές τις μέρες αλλά, με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία, αυτό της έλλειψης φαρμάκων, δεν μιλά κανείς, σαν να μην είναι υπαρκτό!

Οι προθήκες των φαρμακείων… έχουν αδειάσει από φάρμακα και μάλιστα, σε μια κρίσιμη περίοδο που όλες οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Οι αντιβιώσεις και τα εισπνεόμενα φάρμακα… έχουν εξαφανιστεί. Εφημερεύον φαρμακείο νυχτερινές ώρες δεν είχε… αντιπυρετικό παιδικό σιρόπι! Φαρμακοποιός έψαχνε… παυσίπονο για τον πονοκέφαλο γιατί… στο δικό του φαρμακείο είχαν τελειώσει. Ασθενής που κατάφερε να βρει τα φάρμακά του σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την έδρα του, χρειάστηκε… να τα μοιραστεί με άλλον ασθενή, μέχρι να βρεθούν και άλλα, για να συνεχίσουν και οι δύο τη θεραπεία τους.

Και οι ιστορίες που καταγγέλλονται κάθε μέρα στο «SOVARO.GR» που δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα… δεν έχουν τέλος!

Η έλλειψη των φαρμάκων δεν οφείλεται φυσικά στην αυξημένη ζήτηση λόγω των ιώσεων, αλλά… στις εξαγωγές καθώς η πώλησή τους στην ελληνική αγορά δεν «συμφέρει» τις φαρμακευτικές εταιρείες. Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί εκφράζουν το φόβο ότι μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες ότι θα παρέμβει για να «ρίξει» και άλλο τις τιμές των φαρμάκων… η Ελλάδα θα βρεθεί σε φαρμακευτική κρίση!

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ