12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: 148.000 νέοι δικαιούχοι του προγράμματος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του  in.gr, συνολικά 148.325 νέοι ωφελούμενοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω  –  Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Πώς θα ειδοποιηθούν οι νέοι ωφελούμενοι

Οι νέοι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148 χιλ. δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα.

Συνολικά, πάνω από 380 χιλ. νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή», διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ».

 

Επιδότηση έως 50%

Υπενθυμίζεται ότι – γενικότερα – οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να αντικαταστήσουν έως τρεις συσκευές, ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου.

Πάντως, οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελούμενων είναι οι εξής:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Βέβαια, πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

  1. Καταψύκτης
  2. Κλιματιστικό
  3. Ψυγείο
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ