20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοινώνεται σε λίγες μέρες το Fuel Pass 2 – Μεγαλύτερα ποσά και πιο πολλοί δικαιούχοι

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το Fuel Pass 2 ετοιμάζεται, οι ανακοινώσεις έρχονται την επόμενη εβδομάδα και όλα δείχνουν ότι τα ποσά θα είναι μεγαλύτερα από τον πρώτο γύρο που μοιράστηκε το επίδομα βενζίνης. Με «σύμμαχο» την καλή πορεία των εσόδων και αντίπαλο το ξέφρενο ράλι των τιμών στα καύσιμα, η κυβέρνηση αυξάνει τελικά το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, χαρακτήρισε το νέο επίδομα βενζίνης ως «fuel pass sequel» και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιδότηση που θα ξεκινά από 40 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 60 ευρώ, περισσότερα από τα 30-50 ευρώ που μοιράστηκαν για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Και αυτή τη φορά, η επιδότηση θα είναι για τρεις μήνες – Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα μάλιστα με την «Καθημερινή», εξετάζεται να δοθεί αυτή τη φορά έμφαση στα νησιά, όπου η βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2,50 ευρώ και φτάνει ακόμα και κοντά στα 2,80 ευρώ. Τα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές, εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, ό,τι δηλαδή ισχύει και για το επίδομα ρεύματος.

Την επέκταση των δικαιούχων είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, «ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται».

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο του Fuel Pass, οι 8 στους 10 δικαιούχους είχαν επιλέξει την κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, χάνοντας το μπόνους των 5 ευρώ που δινόταν με την ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Και αυτό, γιατί θέλησαν να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες που έχουν προκύψει με την αφόρητη ακρίβεια. Εξάλλου, η επιλογή της ψηφιακής κάρτας γινόταν δεκτή μόνο σε πρατήρια βενζίνης. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ημερομηνία λήξης. Οι ωφελούμενοι πρέπει να την ξοδέψουν σε κάποιο πρατήριο μέχρι τις 31/7/2022.

ieidiseis

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ