21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Έσκασαν» οι πρώτες κατηγορίες για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 48 άτομα στην Καρδίτσα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που αφορά βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων και εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η ποινική δίωξη ασκείται για «εμπόριο» των πλαστών πιστοποιητικών, με σωρεία αδικημάτων όπως δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία ακόμη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν. Αφορμή υπήρξαν έγγραφα εμβολιασμού που δεν έφεραν, όπως θα έπρεπε, σφραγίδα και υπογραφή του αρμόδιου γιατρού. Η συγκεκριμένη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ