20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας δίωξης διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ως προϊσταμένου της εισαγγελίας δίωξης διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος σχετικά με την υπόθεση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος, υπέβαλαν αναφορά στον Άρειο Πάγο, στηριζόμενοι σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπάρχει «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Σε αυτή αναφέρουν πως υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» για την διάπραξη μεταξύ άλλων του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα. Μετά την υποβολή αυτής της αναφοράς σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας δίωξης διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή διενέργειας αυτεπάγγελτης έρευνας με σκοπό την διεξαγωγή έρευνας για την διαπίστωση τυχόν ύπαρξης ή μη σχετικών εγκλημάτων.

Αναμένοντας τις εξελίξεις.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ