Στο αρχείο μπήκε πλέον η πολύκροτη υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3150/2021 απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Πλημμελειοδικών κ. Κωνσταντίνο Αλεξίου όπου απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες τους 36 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης αλλά και επιτελικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και πρόσωπα των αρμοδίων επιτροπών.
Η υπόθεση ανατέθηκε στο συμβούλιο κατόπιν πρότασης της εισαγγελέως κα. Ειρήνης Μαραγκάκη. Ο λόγος που τέθηκε στο αρχείο, ήταν επειδή η Τράπεζα Πειραιώς δεν υπέβαλε έγκληση ως όφειλε λόγω της ασυλίας που επέφερε η κυβέρνηση με σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Όταν ζητήθηκε για την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας η προσκόμιση εγγράφου από την τράπεζα, αυτή με έγγραφο υπογεγραμμένο από την κα. Αργυρώ Κασαπάκη απάντησε ότι «…το μόνο και αποφασιστικό όργανο για την υλοποίηση ή μη της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 6, παράγραφος 2 του Ν 4637/2019, δεν έχει αποφασίσει εισέτι…».
Η εξέλιξη αυτή είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την αποδέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων, που είχαν δεσμευθεί από την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.