29.1 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

«Πόλεμος» για τη διαιτησία-Ο Μπένετ, ο…Κολίνα και το τετ-α-τετ Μαρινάκη-Μπαλτάκου 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αιφνιδίασε πολλούς η απόφαση του Τάκη Μπαλτάκου να ανακοινώσει την εισήγησή του για νέο αρχιδιαιτητή, τον Στέφεν Μπένετ, πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ 1. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, όχι απλά ήθελε να κάνει γνωστή την εισήγησή του, αλλά ήθελε και να στείλει ένα μήνυμα, ότι η Ομοσπονδία είναι αυτή η οποία αποφασίζει σε ένα τέτοιο θέμα και δη ο Πρόεδρος, ο οποίος βάσει Καταστατικού κάνει την εισήγηση.

Δεν ήθελε πολύ να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου». Λίγη ώρα μετά, επανήλθε το θέμα του αριχδιαιτητή στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ 1. Την προηγούμενη φορά, η συζήτηση ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και ήταν ο λόγος για τον οποίο  ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση (ήθελε ο Μάκης Γκαγκάτσης εν τω μεταξύ να συζητήσει με τον Ιβάν Σαββίδη το θέμα).

Το μοναδικό νέο που βγήκε από τη Λίγκα, ήταν η θέση του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την ουδετερότητα, πέρασε στην αρνητική στάση απέναντι στον Κλάτενμπεργκ. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Άγγλου, όπως εξάλλου είχε εκφραστεί από τον συσχετισμό δυνάμεων στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η θέση του ΠΑΟΚ ωστόσο, πέρα από την καθαρά συμβολική σημασία (αφού μειοψήφισε), είχε και την ουσία της. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά, ότι η στάση του και οι δυνάμεις που μετράει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εκεί όπου έφερε την πρόταση ο Μπαλτάκος, είναι φανερό ότι μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πλειοψηφίας. Ακόμα όμως και εκεί να μην περάσει, όπου τα πράγματα είναι οριακά, το βέβαιο είναι ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκεί όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις, η πλειοψηφία είναι δεδομένη, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν την υπεροχή. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, ο Τάκης Μπαλτάκος, να γνώριζε ήδη για τη θέση του ΠΑΟΚ γύρω από το θέμα (η θέση της ΑΕΚ είναι δεδομένη καιρό), πριν προβεί στη δήλωση αυτή, η οποία αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ, λίγο μετά από μια δήλωση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος τα έβαζε ανοιχτά με τις ΕΠΣ Αχαΐας και Βοιωτίας.

 

Στην «αντεπίθεση» ο Μαρινάκης

Κατόπιν όλων αυτών, ο Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 Βαγγέλης Μαρινάκης, πέρασε στην «αντεπίθεση», με δηλώσεις που κάνουν λόγο για αυταρχισμό του Μπαλτάκου και για γραφείο που θα ζητήσει ο ίδιος να αποκτήσει στην ΕΠΟ, προκειμένου να ελέγχει καλύτερα αυτά που συμβαίνουν. Στο ίδιο πνεύμα και ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έκανε λόγο για «καπέλωμα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της ΕΠΟ.

 

 

Το… γάντι, ο Κολίνα και η μεγάλη «μάχη»

Με την κίνηση αυτή όπως είπαμε ο Τάκης Μπαλτάκος, έριξε το… γάντι. Για τη μια πλευρά, επέδειξε αυταρχισμό και τάχθηκε με το μέρος των Δικεφάλων, αγνοώντας τους άλλους δυο του Big 4. αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για την άλλη πλευρά, επέδειξε την σιδερένια πυγμή ενός Προέδρου Ομοσπονδίας, τηρώντας το Καταστατικό και έχοντας μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, μαζί του την ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA και του Ιταλού Προέδρου Πιερλουΐτζι Κολίνα.

 

Ο Στίβεν Μπένετ

Και βέβαια η επιλογή. Μια επιλογή, η οποία ενδεχομένως να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη «πολεμική» αντί να εξομαλύνει. Είναι ο Στίβεν Μπένετ, ο άνθρωπος ο οποίος συνυπήρξε με τον Κλάτενμπεργκ και τον οποίο απέπεμψε ο δεύτερος, επειδή οι σχέσεις τους είχαν φτάσει λένε οι πληροφορίες σε πολύ άσχημο σημείο.

 

Και τα υπόλοιπα μέλη

Η «μάχη» λοιπόν θα κορυφωθεί σε όλα τα επίπεδα. Και όχι απλά στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τους ξένους διαιτητές οι οποίοι θα έρχονται να διευθύνουν τα ντέρμπι. Η «μάχη» θα γίνει και για τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ, τους πίνακες νέων διαιτητών, των Ελλήνων. Και εκεί αναμένεται να έχουμε «καρατόμηση» της παλαιάς ΚΕΔ και είσοδο νέων προσώπων.

 

Αναβλήθηκε η Εκτελεστική της ΕΠΟ

Νεότερες πληροφορίες από το Πάρκο, αναφέρουν ότι επρόκειτο να αναβληθεί η αυριανή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Όχι βεβαίως επειδή δεν υπήρχαν σοβαρά θέματα προς συζήτηση. Κάθε άλλο, υπήρχαν σοβαρά και επείγοντα θέματα, όπως  οι υποθέσεις του Μακεδονικού και της Κοζάνης, του Αγροτικού Αστέρα, πέρα βέβαια από το μείζον, αυτό του αρχιδιαιτητή. Ωστόσο, οι πληροφορίες από τους παροικούντες το Πάρκο, αναφέρουν ότι ήθελε ο Μπαλτάκος να είναι παρών, τετ-α-τετ με τον Μαρινάκη και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης (ο Πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένος να μείνει σπίτι λόγω νόσησης).

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ