29.1 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Θα γίνει η Σούπερ Λιγκ 2  «προπομπός» ρήξης δικεφάλων στην ΕΠΟ ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στη Σούπερ Λιγκ 2, δεν χρειάζεται πια άλλη απόδειξη για το προφανές, ότι δηλαδή δεν έχει δει με καλό μάτι την είσοδο Καβάλας και Ζακύνθου. Με αποτέλεσμα να προβαίνει σε αποφάσεις σαν αυτή της Παρασκευής 5/11. Να ορίσει τα παιχνίδια Καβάλας, Ζακύνθου, ενώ γνωρίζει ότι με ευθύνη της Ομοσπονδίας οι ομάδες δεν έχουν επαγγελματίες παίκτες.

Η διαπίστωση είναι προφανής. Μετά από ένα διάστημα στο οποίο ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ήταν «παντοκράτορας» της Λίγκας, αποκτά ένα ισχυρό νέo πόλο απέναντί του.  Μετά τον Κούγια και τη Λάρισα, έρχονται να προστεθούν η Καβάλα και η Ζάκυνθος. Δεν είναι τυχαίο το εξώδικο της ΑΕΛ, στο οποίο εζητείτο να ψηφίσουν ως ισότιμα μέλη οι ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή τους. Και μην ξεχνάμε και το σημαντικότερο. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός,  θα μετέχουν πια και στη δεύτερη κατηγορία, με τις λεγόμενες ομάδες Β΄.

Δεν υπήρχε εξάλλου περίπτωση να ξεφύγει από την Καβάλα ο προβιβασμός στην κατηγορία, από τη στιγμή που κέρδισε η Ζάκυνθος την υπόθεση στο Διαιτητικό. Την Καβάλα, ανέλαβε ένας εκ των κορυφαίων νομικών , ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μίλησε για «ταυτότητα νομικού λόγου με τη Ζάκυνθο» και βασίστηκε πάνω σε αυτό, για να πετύχει τη συμμετοχή των Αργοναυτών στη Σούπερ Λιγκ 2.

Τώρα το ερώτημα βέβαια είναι τι είδους ιδιότυπη συμμαχία μπορεί να υπάρξει, αν υπάρξει, από τη μια πλευρά ο Κούγιας, από την άλλη πλευρά δυο ομάδες οι οποίες έχουν προσλάβει σχεδόν όλο το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ (Μπαλτάκος, Μπίρδας), απέναντι στη Σούπερ Λιγκ 2, η οποία πρόσκειται στο κιτρινόμαυρο μπλοκ, μένει να αποδειχθεί στο μέλλον.

Και αν μπορεί αυτή η ιστορία να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων στην ΕΠΟ, μέσα από μια ιδιότυπη συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, απέναντι στην ΑΕΚ. Μοιάζει πολύ δύσκολο, αλλά υπάρχει και η παροιμία που λέει «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».  Εξάλλου από τότε που οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στην ΕΠΟ και δημιούργησαν δικαιωματικά  πια τα δικά τους «λόμπι», έχει αποδειχθεί ότι όλες αυτές οι φιλίες και συμμαχίες, είναι περισσότερο «λυκοφιλίες», με μικρό χρονικό ορίζοντα.

Το μόνο βέβαιο είναι ο Τάκης Μπαλτάκος τώρα, όπως και οι Μπίρδας, Γκαγκάτσης, έχουν μια νέα πρόκληση μπροστά τους. Και είναι η κλήση σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή, καθώς δεν έχουν δελτία να αγωνιστούν.

Μεγάλο τους ατού στη νέα αυτή δικαστική διαμάχη, θα είναι το περσινό «δεδικασμένο» της Λάρισας, η οποία δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με τη Λαμία, αν και είχε δελτία, επικαλούμενη αντικανονική ανάκληση δελτίων της από την ΕΠΟ. Ο Αλέξης Κούγιας και η Λάρισα δικαιώθηκαν και το ματς παίχτηκε κανονικά στο γήπεδο, με δελτία για τη Λάρισα.

Η μη έκδοση δελτίων σε Καβάλα και Ζάκυνθο, οφείλεται στην ΕΠΟ, κατά συνέπεια, πάνω σε αυτά τα μονοπάτια θα βαδίσουν τα νομικά επιτελεία των δυο ΠΑΕ, οι οποίες ενημερώθηκαν σήμερα ότι η διοργανώτρια δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους να αναβάλλει τα παιχνίδια.

Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη να χάσουν στα χαρτιά οι ομάδες τα παιχνίδια αυτά. Και για τις δυο, ισχύει η παροιμία που λέει ότι έχουν φάει τον γάιδαρο, μόνο η ουρά τους έχει μείνει.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ