33.9 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Νικόλαου Μανωλάκου – Απάντηση της Ζωής Ρούσσου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Νικόλαου Μανωλάκου

Με 260 ψήφους κατά και με ένα μόνο ψήφο υπέρ, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Νικόλαου Μανωλάκου.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος για υπόθεση που αφορούσε ένσταση εκλογιμότητας που είχε κατατεθεί από αντίδικο τού βουλευτή της ΝΔ. Όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Μανωλάκος, υπάρχει ήδη τελεσίδικη απορριπτική απόφαση κατά της ένστασης εκλογιμότητάς του από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο έκρινε υπέρ της διατήρησης της βουλευτικής του έδρας.

 

Ζωή Ρούσσου: Απάντηση στον κ.Μανωλάκο αναφορικά με την άρση ασυλίας του

Η δικηγόρος και 1η επιλαχούσα βουλευτής με τη ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιά, Ζωή Ρούσσου, απαντά στην τοποθέτηση του Νίκου Μανωλάκου αναφορικά με την άρση της βουλευτικής του ασυλίας κατόπιν υποβολής μήνυσης.

Αναλυτικά:

Παρακολουθώντας στις 9-3-2022 τη συνεδρίαση της βουλής και τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μανωλάκου, παρατήρησα ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο αδίκημα για το οποίο καλείται από τον εισαγγελέα για να παράσχει εξηγήσεις, ήτοι της νόθευσης εγγράφου-χάρτη και της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, έγγραφα, τα οποία χρησιμοποίησε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τη βουλευτική του ιδιότητα.  

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Γιατί δεν συναίνεσε στην άρση της ασυλίας του ;;; Τι πιο τίμιο και πιο ξεκάθαρο ;;;   

Ο ισχυρισμός του κ.Μανωλάκου περί ταπεινών κινήτρων εκ μέρους μου, με στόχο την πολιτική του εξόντωση είναι παντελώς αβάσιμος και συκοφαντικός, επιφυλασσόμενη να υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά για τη συκοφαντική μου δυσφήμιση. 

Επισημαίνω, ότι κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας κατά της ΑΣΔΕΝ, μου επιδείχθηκε στις 14-5-2021  ο χάρτης με τη διάκριση των χώρων ευθύνης ΑΣΔΕΝ – ΑΣΔΥΣ – 1Ης ΣΤΡΑΤΙΑ Σ. Εντός του ως άνω σχεδίου διαπίστωσα πλέον με πλήρη βεβαιότητα ότι η νήσος Φαλκονέρα του Δήμου Σπετσών και Άγιος Γεώργιος του Δήμου Ύδρας βρίσκονται εντός της ΑΣΔΕΝ και μάλιστα υπάγονται στο Τ.Ε Ερμουπόλεως.

Εν αντιθέσει,με τον χάρτη που προσκόμισε ο κ. Μανωλάκος, στον οποίο είχε χαράξει όρια διαφορετικά  σε σχέση με τα πραγματικά σχέδια του ΓΕΣ μετατοπίζοντας ανατολικά τα όρια μεταξύ ΑΣΔΕΝ – ΑΣΔΥΣ στο ύψος της ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ και του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΓΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπεριλαμβάνοντας τα εντός ΑΣΔΥΣ, ενώ το ορθό είναι ότι αυτά υπάγονται εντός ΑΣΔΕΝ!

Στις 17-5-2021 συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Άμυνας και τέως Αρχηγό ΓΕΣ κ. Α.Στεφανή, ο οποίος με διαβεβαίωσε και έλαβα πλήρη γνώση  ότι τα δύο νησιά – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ που υπάγονται στην Α Πειραιά,  είναι εντός της ΑΣΔΕΝ σε όλα τα σχέδια του ΓΕΣ και ότι η ΑΣΔΕΝ είναι η δύναμη αποτροπής στην Ν.Α Μεσόγειο, εντός της οποίας βρίσκονται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα! Εξάλλου η ΑΣΔΕΝ είναι μείζονα διοίκηση, ήτοι υπερκείμενη δομή της ΑΣΔΥΣ.

Τέλος, έστειλα την από 15-6-2021 εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον κ. Μανωλάκο, προκειμένου να μου παραδώσει τους χάρτες, που προσκόμισε στο δικαστήριο και όλα τα σχετικά έγγραφα , αλλά μέχρι σήμερα κωφεύει!!!

Ενημερωτικά, στις 18-5-2022 θα συζητηθεί η νέα αίτηση – αναψηλάφηση, που έχω υποβάλλει ενώπιον του ΑΕΔ ζητώντας την επανεξέταση του κωλύματος  του, σύμφωνα με το αρθ. 56παρ. 3 γ Σ.

Σας γνωστοποιώ την νέα μου αίτηση για να έχετε πλήρη γνώση των πραγματικών περιστατικών που έλαβαν χώρα.  

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ