Σε ένα καλοκαίρι μόνο στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνεις δυο κατηγορίες! Πρώτα τις ανεβαίνεις και μετά τις κατεβαίνεις! Ιστορίες ελληνικής τρέλας είναι αυτές που συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.
Και διηγώντας τες να κλαίς.
Πάμε να σας διηγηθούμε μια τέτοια ιστορία!
Στα τέλη Ιουνίου, η Ζάκυνθος, αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Ελλάδας. Αν και διεκδίκησε την άνοδό της, δεν κατάφερε να την κερδίσει.
Λίγο μετά, ήρθε η Κυβέρνηση, να ψηφίσει Νόμο με τον οποίο συγχωνεύονται δυο επαγγελματικές κατηγορίες σε μια. Και όχι από τη μεθεπόμενη περίοδο, όπως θα ήταν το λογικό και το σωστό, αλλά άμεσα. Αυτόματα η ΕΠΟ, προβαίνει και αυτή σε σχετική τροποποίηση, ακολουθώντας τα «κελεύσματα» των σωματείων της τρίτης κατηγορίας, τα οποία ήθελαν τον προβιβασμό της. Και λέμε ΕΠΟ, διότι χωρίς Ομοσπονδίες, δεν υφίστανται αναδιαρθρώσεις κατηγοριών.
Στη συνέχεια, πάντα μέσα στο καλοκαίρι, κάποιες ομάδες της νέας δεύτερης κατηγορίας δεν μπόρεσαν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής και αποσύρθηκαν. Τότε η ΕΠΟ, εφαρμόζοντας τους Κανονισμούς της, προβίβασε τη Ζάκυνθο, η οποία από εκεί που έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία, μέσω της συγχώνευσης των κατηγοριών, θα ανέβαινε όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες.
Και φτάσαμε στον Αύγουστο, οπότε και η ΕΠΟ έστειλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης τη σχετική της απόφαση, έτσι ώστε να χορηγήσει το δικαίωμα ίδρυσης Ανώνυμης Εταιρείας.
‘Ελα μου όμως που μέχρι να γίνουν όλα αυτά, είχαμε φάει τον Αύγουστο και είχε παρέλθει η μεταγραφική περίοδος. Και στη συνέχεια παρήλθε και το δεκαπενθήμερο που προέβλεπε τη δυνατότητα απόκτησης ελεύθερων επαγγελματιών.
Το σύστημα της ΕΠΟ είχε κλείσει και μεταγραφές η Ζάκυνθος δεν προλάβαινε να κάνει. Άρα και δεν διέθετε εννέα επαγγελματίες που απαιτεί ο Κανονισμός για να παίξει στη δεύτερη κατηγορία. Η Ζάκυνθος μη θέλοντας να παραδώσει τα όπλα, δεν δήλωσε συμμετοχή εντός των προθεσμιών στην τρίτη κατηγορία, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, να κινδυνεύει, να βρεθεί στην πιο κάτω κατηγορία, που είναι το τοπικό.
Η ίδια ομάδα, μέσα σε ένα καλοκαίρι, ανεβαίνει και κατεβαίνει δυο κατηγορίες, με την ΕΠΟ και τον Αυγενάκη να έχουν τώρα επιδοθεί στο εθνικό μας σπορ, στο τένις, ρίχνοντας στους διαδρόμους των γραφείων, ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο. Μια ΕΠΟ, η οποία συνεχίζει χωρίς Πρόεδρο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης, (ο οποίος όχι δημόσια θέση για όλα αυτά δεν πήρε, αλλά ούτε τη φωνή του δεν ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα, έτσι να δούμε πώς είναι), έχει παραιτηθεί.
Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που στα κανονικά κράτη, οι κληρώσεις της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, λαμβάνουν χώρα Ιούνιο μήνα. Τον μήνα που εδώ στην Ελλάδα, εκτός του ότι αρχίζουμε τα καλοκαιρινά μπάνια, ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πόσες επαγγελματικές κατηγορίες θέλουμε να έχουμε, με πόσες ομάδες θα γίνουν και πόσες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις να παίξουν.
Όσο για τις κληρώσεις που οι άλλοι, οι κουτόφραγκοι, είπαμε τις κάνουν τον Ιούνιο, εμείς τις κάνουμε τον Σεπτέμβριο, με τον αστερίσκο ότι αν χρειαστεί να τις επαναλάβουμε, θα το κάνουμε και αυτό!